Informatiebijeenkomsten Glasvezel Schaapsloop druk bezocht

Stichting eigen glasvezelnetwerk ván en vóór ondernemers Schaapsloop

Er is veel interesse voor een glasvezelnetwerk op Schaapsloop. Dat bleek wel uit de grote opkomst bij de informatiebijeenkomsten bij gastheer HoLaPress. VICV-voorzitter Peter Smits was blij om bij de eerste twee bijeenkomst zo veel bekende en onbekende gezichten te zien, al heeft hij er ook een paar gemist: “Dit initiatief is voor alle ondernemers van Schaapsloop belangrijk, groot en klein. De stichting heeft maar één belang: dat van de ondernemers. Maar het kan alleen slagen als de voordelen voor iedereen duidelijk zijn en we samen optrekken. Wij gaan de komende weken gebruiken om dit bij alle bedrijven onder de aandacht te brengen.” De gemeente Valkenswaard staat hier volledig achter en faciliteert de plannen. Wethouder Egbert Buiter onderstreepte in zijn openingswoord het belang van vitale bedrijvigheid op Schaapsloop, nu en in de toekomst.

Bijeenkomst Holapress

Voordelen en mogelijkheden
De voordelen van een glasvezelaansluiting en de opzet van de plannen werden tijdens de bijeenkomst uiteengezet. Daarnaast zijn ook de meer strategische voordelen van een eigen open netwerk besproken, zoals keuzevrijheid, kostenbesparingen, kwaliteit en duurzaamheid. Voor wie niet aanwezig was is de presentatie hier nogmaals bekijken.

Keuze uit verschillende dienstaanbieders
Tijdens de bijeenkomst meldden zich al enkele dienstenleveranciers. Veel bedrijven kunnen kosten besparen met glasvezel, bijvoorbeeld op het gebied van internet en telefonie. Om ondernemers te ondersteunen is (vanuit het project) de werkgroep diensten opgericht. Daar zorgen we dat er goede berekeningen worden gemaakt, de voorwaarden transparant en eerlijk worden behandeld en de belangen van de ondernemers worden geborgd. Binnenkort kunt u hiervoor inschrijven via de website.

Glasvezel Schaapsloop
 
Wie zijn Glasvezel Schaapsloop?
In december 2013 zijn ondernemersvereniging VICV en de gemeente Valkenswaard het project ‘Glasvezel Schaapsloop’ gestart. Doel van het project is om in 2014 de bedrijventerreinen Schaapsloop 1 en 2 te voorzien van een eigen glasvezelnetwerk voor álle bedrijven, met een verscheidenheid aan diensten tegen concurrerende tarieven. Op 31 maart hebben de initiatiefnemers, samen met de ondernemersverenigingen Validus en VOC, de ondernemers op Schaapsloop kennis laten maken met de plannen.
 
Stuur deze nieuwsbrief door
Kent u een ondernemer of pandeigenaar op Schaapsloop voor wie deze nieuwsbrief interessant is? Stuur deze nieuwsbrief dan door! Klik op deze link

Coöperatrie Bedrijvenparken Valkenswaard U.A. opgericht


De werkgroep glasvezel schaapsloop heeft onderzocht welke rechtspersoon het beste was om de belangen van de aangesloten bedrijven te borgen. Aanvankelijk was de gedachten een stichting, maar lopende het traject is uiteindelijk gekozen voor een Coöperatie waar alle aangesloten bedrijven lid van worden. De Coöperatie is een uitstekende vorm om de belangen van de aangesloten ondernemers te borgen en te zorgen voor continuïteit en kwaliteit van het netwerk.

Op 22 juli 2015 is de Coöperatie Bedrijvenpark Valkenswqaard U.A. opgericht. Deze coöperatie zonder winstoogmerk gaat het glasvezelnetwerk beheren, in opdracht van de deelnemende ondernemers.

Het eerste bestuur wordt gevormd door Peter Smits (voorzitter), Eddy Mensch (penningmeester), Frank van Geel (secretaris), Eddy Kiggen (lid) en Ton Rooijakkers (lid).

Met het passeren van de akte van oprichting bij notariskantoor Potters is de Coöperatie een feit en kan zij voortvarend aan de slag. Naast het formaliseren van de al eerder overeengekomen financiering kan nu ook aan de geselecteerde aannemer de formele opdracht tot aanleg worden gegeven. Inmiddels is dit gebeurd en wordt op vrijdag 31 juli 2015 met het plaatsen van de bouwborden op de invalswegen de eerste werkzaamheden gestart. Deze maand worden ook de eenmalige kosten voor aanleg aan de deelnemers gefactureerd.